KYLLÄ. Toivon todella, että tähän päivään mennessä jokainen yrittäjä on ymmärtänyt, että somessa on oltava. Somekanavat tarjoavat meille mahdollisuuden tavoittaa potentiaalisia asiakkaita ja luoda työnantajamielikuvaa. Somemarkkinointi on investointi tulevaisuuteen, mahdollisuus kasvuun ja jatkuvuuteen. Tänä päivänä tarjolla monta hyvää, maksutonta somekanavaa, joiden avulla voimme tavoittaa valtavan määrän ihmisiä. Jos sinusta tuntuu, ettei asiakkaasi ole somessa, niin oletko koskaan ajatellut, että tulevaisuuden asiakkaasi ja työntekijäsi ovat siellä?

Mika D. Rubanovitsch kertoo STOP MYYNTI Pysähdy myymään -kirjassaan, että 2020- luvulla 30% eurooppalaisista kuluttajista on Z-sukupolvea ja he todellakin ovat somessa! He ovat tottuneet käyttämään eri somekanavia tiedonhankintaan ja välitykseen, kommunikointiin, sekä myös kaupantekoon. Haluatko tipahtaa tässä kohti kelkasta? Sillä vauhti tulee vaan kiihtymään. Kukaan ei osaa sanoa varmaksi millainen somemaailma onkaan, kun Alfa-sukupolvi valloittaa somekanavat? Vauhti kiihtyy, malttamattomuus kasvaa. Wau-efekti täytyy tehdä sekunneissa. 

Mitä sometan? 

Jos tuskailet somen kanssa, niin voin käsi sydämellä sanoa, ette ole ainoa. Moni yrittäjä miettii mitä someen voi/kannattaa/pitää postata, jotta se herättäisi kiinnostusta ja reagointeja seuraajissa? Valitettavan usein näen sometilejä, jotka postaavat jatkuvasti vaan tietoa/kuvia lopputuotteesta eli tekevät myyntiä. Se on toki tärkeää, mutta se ei saa olla pääosassa, sillä ei meitä oikeasti koko ajan jaksa kiinnostaa se mitä myyt tai mitkä tuotteet ovat juuri nyt alennuksessa.

Muista myös se, että sosiaalinen media = sosiaalista kanssakäymistä = vuorovaikutusta. Meidän pitää osata puhutella ja osallistaa. Ihmiset haluavat kuulla tarinoita, nähdä ihmisiä ja päästä osaksi yrityksen tarinaa. Asiantuntijana sinä voit varmasti antaa myös jotain hyödyllistä. Mieti asiaa seuraajien näkökulmasta, millaista sisältöä sinä haluaisit seuraajana nähdä?

Miten usein täytyy somettaa? 

Somesisältöä pitää tuottaa juuri sen verran kuin omat resurssit antavat myöten tai sitten voit miettiä somen ulkoistamista. Sometus ei saa olla pakkopullaa, sillä somessa ei kannata pöhistä vain pöhisemisen ilosta, vaan sinne pitää tuottaa säännöllisesti, etukäteen mietittyä, hyvää sisältöä. Kuinka paljon sitten täytyy somettaa, jotta se tuo lisää näkyvyyttä? Valitettavasti minulla ei ole tähän oikeaa vastausta, mutta omien tutkimusteni mukaan on todettava, ettei 1 x viikossa postailu tuo sinulle juurikaan lisää näkyvyyttä. Itse olen pyrkinyt postailemaan joka somekanavaani noin. 3 x viikossa. Kuitenkin haluan muistuttaa tässä kohti, että ei se määrä, vaan se laatu! 

Monessako somekanavassa pitää olla mukana? 

Elämme hetkessä, jossa uusia somekanavia syntyy kuin sieniä sateella. Ei paniikkia. Sinun ei todellakaan tarvitse olla mukana kaikissa kanavissa, mutta suosittelen kuitenkin, että tutustut kanaviin. Tutki millaista sisältöä tuotetaan missäkin kanavassa ja mieti missä kanavissa sinun potentiaaliset asiakkaasi ovat luultavimmin tavoitettavissa ja valitse ne kanavat. Jos et tunne näitä kanavia, etkä osaa käyttää niitä, niin ei hätää. Maailma on pulloillaan guruja, jotka haluavat auttaa sinut alkuun. Löytyy niin maksuttomia, kuin maksullisia kursseja, opuksia, luentoja, podcasteja ja koulutuksia, joista saat hyödyllisiä vinkkejä omaan tekemiseen. 

Muistutus vielä loppuun. Markkinointi (myös somessa) on pitkäjänteistä työtä, sillä tulokset tulevat jälkijunassa. Jos alku tahmoo, niin älä lannistu tai tuijota lukuja, vaan jatka omaa tekemistä. Olen aivan varma siitä, että ahkeruus palkintaan aina. Ennemmin tai myöhemmin. 

Sometuksen iloa!

Johanna

Kannattaako somettaa
Laita viestiä!
Laita viestiä!