Tällaisessa haasteellisessa tilanteessa on hyvä muistuttaa itselleen asioista, joista voi olla kiitollinen! Saatamme helposti jäädä synkistelemään ja miettimään kaikkia negatiivisia asioita, vaikka ympärillämme olisi paljon kiitollisuuden aiheita. Siksi ajattelinkin nyt kirjoittaa kiitollisuudesta ja niistä asioista, joista minä olen tällä hetkellä todella kiitollinen.

Oma työtilanne on todellakin muuttunut koronaviruksen takia. Kaikki sovitut koulutukset ja työpajat peruuntuivat tai siirtyivät eteenpäin hamaan tulevaisuuteen ja suunnitelmani markkinoida keväällä edustus- ja juontotöitä kääntyi päälaelleen, koska kukaan ei osaa sanoa milloin seuraavan kerran tapahtumia järjestetään.

Myönnän, että alkuun tuli jäätyminen. Sen jälkeen harmitus, joka tuli yhtenä aamuna itkuna ulos. Ajattelin, että olen saanut näin hyvin startattua yritykseni ja nyt korona vie tämän kaiken. Ehkä kyseessä oli myös tietynlaista turhautumista, koska olin ollut kotona ja vältellyt kontakteja jo 3 viikkoa. Tällaiselle ekstovertille tämä eristäytyminen on todella vaikeaa. Oli jo niin kova ikävä ihmisiä ja ikävä vaan kasvaa päivä päivältä!

Alkushokista päästyäni kaikki alkoi kuitenkin näyttää kirkkaammalle ja sain jostain kaivettua asenteen, että hitto, kyllä tästä selvitään! Minusta tuntui, että jos Korona oli Suomessa pari viikkoa jäljessä muista, olin myös minä. Verkkokursseja alkoi syntyä kuin sieniä sateella ja itse en ollut pystynyt edes antamaan ajatustakaan koulutusten viemiseksi verkkoon. Nyt oli kuitenkin pakko.

 

Olen hyvin kiitollinen siitä, että sain ELY:ltä KehPa- tukea eli konsultointiyrityksen käyttööni kolmeksi päiväksi ja heidän avulla olen päässyt suunnittelemaan palvelujen uudistamista ja viemistä verkkoon. En kuitenkaan lähtenyt panikoimaan, vaan kaikki on edennyt rauhallisesti ja vakaasti harkiten ja toukokuun aikana ensimmäisen verkkokurssini olisi tarkoitus olla valmis.

Eilen sain myös aivan mahtavan uutisen, josta olen todella kiitollinen. Varkauden kaupunki myönsi pienelle ja vasta reilu 8kk vanhalle yritykselleni 2000€:n avustuksen, jolla pystyn kattamaan kiinteitä kuluja tämän vaikean ajan yli. Aivan mahtavaa! Tämä antaa entistä enemmän tsemppausta ja uskoa siihen, että täältä vielä noustaan ja entistä vahvempana! Iso KIITOS kotikaupunkini Varkaus!

Tähän loppuun haluan tehdä vielä listan asioista, joista olen kiitollinen. Olkoon se täällä muistutuksena itselleni, kun alan taas surkuttelemaan asioita, joille en voi mitään.

KIITOLLISUUSLISTA KEVÄT 2020

 1. Ihanat lapset
 2. Ihana avopuoliso, joka on paras ystäväni ja sielunkumppani
 3. Oma yritys, joka kantaa edesmenneen poikani nimeä
 4. Läheiset välit vanhempiini
 5. Maailman paras pikkuveli
 6. Ystävät, joille voi soittaa ja puhua ihan mistä vaan
 7. Uusi perheenjäsen, 8 viikkoa vanha Capo
 8. Oma ja läheisten terveys
 9. Oma, kaunis koti
 10. Kesämökki vain kivenheiton päässä kotoa
 11. Saan tehdä työtä, jota rakastan
 12. Uudet ihmiset, joihin olen saanut tutustua verkostoitumisen kautta
 13. Uudet yhteistyömahdollisuudet
 14. Lapsensa menettäneiden vertaistuki
 15. Kohtuullinen taloudellinen tilanne
 16. Välittävät ja auttavat sukulaiset
 17. Vahva usko selviytyä mistään vaan
 18. Hyvät välit lasteni isään
 19. Rohkeuteni tehdä isojakin valintoja
 20. Positiivisuus, tunneherkkyys ja hyväsydämisyys luonteenpiirteinäni

Oletko sinä tehnyt kiitollisuuslistaa? Mistä sinä olet kiitollinen juuri nyt?

Laita viestiä!
Laita viestiä!